Tips voor de rust in jezelf te hervinden!

Herken je dat? Dat je soms het gevoel hebt dat je leven `geleefd` wordt door andere factoren en jij achter de feiten aan lijkt te lopen? Nou dat gevoel heb ik op het moment. Ik kan niet zo goed tegen veranderingen.. ik ben best wel een type van planningen, todo lijstjes en ik wil altijd graag weten waar ik aan toe ben.

Ik ben in korte tijd leuk werk verloren maar heb ook weer werk gevonden.. en doordat ik nieuwe dingen soms best eng vind (lees: helemaal niet slapen, constant een nerveus gevoel dagen van te voren, veel hoofdpijn) was dat al een hele stap.. van alleen werken naar met nog 30 collega`s te maken krijgen, ik moest m`n EHBO herhalingsexamen doen tussendoor, vriendlief kwam met het idee dat de woonkamer anders moest dus die is weer omgegooid wat resulteert in chaos in huis en dus nog meer chaos in m`n hoofd. En zo zijn er nog kleine dingetjes op te noemen die een bijdrage hebben aan deze gevoelens. Dus het wordt weer even tijd voor wat rust te creëren.

Hieronder wat kleine tips van mij om die rust weer te proeven.
– focus je op jezelf.. doe een leuk nagellakje op, neem een uitgebreide douche of bad sessie, maskertje, ga naar de kapper etc.
– ga op tijd naar bed maar ga ook op vrije dagen op tijd eruit zodat je in dat ritme blijft en dat is een stuk minder vermoeiend. Probeer minimaal 6 à 7u nachtrust te pakken.
– doe leuke dingen (als daar de mogelijkheid voor is) Shoppen, bioscoopje, dagje weg.
– of blijf lekker thuis… ruim de chaos op (eventueel met familie of een vriend(in), lees een magazine, speel je favoriete pc game, ga aan je hobby, kijk een leuke film..
– Probeer eens meditatie, Yoga bijvoorbeeld!

Maar bovenal.. denk aan jezelf wat jij leuk vind om te doen.. doe dat gewoon (naast school en of werk)

Ik hoop dat je wat aan m`n tips hebt gehad.. zelf ga ik deze week ook weer even de rust terug pakken zodat we heerlijk het weekend in kunnen gaan vrijdagavond!

Wat doe jij zoal als je een drukke periode achter de rug hebt?

Advertentie

getagged:,

2 thoughts on “Tips voor de rust in jezelf te hervinden!

  1. imfashionstoned 15 mei 2013 om 10:41 Reply

    leuk artikel!! jaa drukke periode maar je word uiteindelijk altijd wel beloond! 🙂

  2. Tamara 17 mei 2013 om 02:42 Reply

    Stress is heel herkenbaar.. Ik hou er dan juist lekker van om of lekker thuis te keuvelen, veel te slapen, filmje of series te kijken… maar ook leuke dingen te doen met vrienden en vriendlief, dagjes erop uit gaan. shoptherapie… Heerlijk! xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: