Onze nieuwe huisgenootjes!

20140301_231833

Al een tijdje wilde Mathieu vissen. Een leuk aquarium voor in huis. Vroeger heeft hij het altijd thuis gehad en ik heb ook een keer goudvisjes gehad. Maar ik zag het eerst niet zo zitten, ik bedoel het is leuk hoor maar er komt wel een hoop bij kijken natuurlijk. Toch heeft hij me laatst weten over te halen en hebben we nieuwe huisgenootjes in huis gehaald!

De bak die wij bezitten is 60x30x30cm en hebben we via marktplaats aangeschaft, dit scheelt aanzienlijk kwa prijs natuurlijk. Dan is het uitzoeken wat voor thema en visjes. Bij de bak zat al een filterpomp, temperatuurmeter, grind en wat stenen, deze hebben we er eerst in gedaan zodat er toch wat inzat. Vervolgens hebben we 10 kardinaal Tetra`s in gedaan en wat leuke plantjes. Een week later gingen we naar een echte specialist en kochten we 2 kegelvlekbarbeel, 2 aphysemion australe en 1 algeneter erbij, ook wat grind erbij en kochten we bij een tuincentrum een leuke vuurtoren (waar later nog licht in komt) en een schatkistje en een pot!

PhotoGrid_1393713589600

Omdat de bak niet zo groot is houden we het voorlopig hierbij. Er zullen misschien nog een paar visjes bijkomen maar niet veel meer denk ik hoor, het moet ook niet te vol worden!
Zelf wilde ik graag maanvissen erbij maar het schijnt dat deze nogal agressief tegen andere vissen zijn en de bak is gewoon simpelweg te klein.

Wat vind jij van vissen?

Advertentie

getagged:,

5 thoughts on “Onze nieuwe huisgenootjes!

 1. stephanievandrunen 6 maart 2014 om 18:24 Reply

  Aww zo leuk! 😀 Tof die vuurtoren!

 2. Amy 6 maart 2014 om 19:57 Reply

  Ahw haha, leuk!

 3. jackie 7 maart 2014 om 09:49 Reply

  wat leuk (bij iemand anders hoor)
  Heel veel plezier ermee…

 4. […] Zondag konden we viavia een aquarium komen halen, ik schreef eerder al over onze nieuwe huisgenootjes. Ze zaten in een 60cm bak en nu hebben we een 1m bak met onderkastje. Ik was toch van plan om m`n […]

 5. […] vertelde ik al dat we een aquarium bakje hadden van 60cm. Erg leuk maar we zijn viavia aan een groter exemplaar gekomen, heerlijk ruim (1m) […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: